Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség a tantra masszázs és az erotikus masszázs / szexmasszázs között?

A tantra masszázs vagy más néven tantrikus masszázs, csakúgy mint az erotikus masszázs /szexmasszázs, az erotikus energiák felébresztését célozza, ugyanakkor teljesen más megközelítésben. Míg a köznyelvben erotikusnak nevezett masszázs célja általában a szexuális kielégülés elérése (amelyet a férfiaknál a legtöbb esetben ejakuláció kísér), a tantrikus masszázs során a masszőr a felébresztett erotikus energiákat felfelé vezeti, ezáltal a nyersebb, durvább szexuális energia kifinomodik.
Hétköznapi nyelvre lefordítva ez azt jelenti, hogy a nemi szervre koncentrálódó, kirobbanó orgazmusok helyett az energetikai és tudatállapotok egy nagyon széles skáláját élheted át, attól függően, hogy éppen mit tudsz befogadni, mire állsz készen, mi az, amire szükséged van: a gátlások áttörése, a szexuális és érzelmi blokkok feloldása, a bezárt fájdalmak elengedése, vagy éppen a teljes testre kiterjedő extázis állapot, szívbeli katarzis, tudati kitágulás megélése.

A masszázs során megélem az orgazmust?

Ez mindenkinél különböző. Van, aki azért jön hozzánk, mert abúzuson esett át és a férfi-női kapcsolatokban nem tud megnyílni, nem tudja elengedni magát. Van, aki “egyszerűen” egy fájdalmas kapcsolatot vagy szexuális élményt tud maga mögött, aminek következtében bezárkózott, és ezt a bezárkózást szeretné oldani. Mások azzal keresnek meg minket, hogy a nemi szervre (hüvelyre = jónira / péniszre = lingamra) összpontosuló, nagy intenzitású, de gyorsan elmúló orgazmusélmény helyett egy sokkal teljesebb, kiteljesítőbb módon tapasztalhassák meg a gyönyörállapotokat.
Mindenkinek más szükségletei és igényei vannak; az orgazmus csakis olyan mértékben cél, amennyiben segít felszabadítani és megtapasztalni az összekapcsolódást magunkkal –és szélesebb perspektívából nézve az „Egységgel”.

Férfiak esetében van ejakuláció („happy finish”) ?

Nincsen. Ha csak arra gondolsz, hogy a szervezetnek az ondó előállításához nyilvánvalóan energiára van szüksége, akkor egyértelművé válik, hogy az ejakuláció, vagyis az ondó kilövellése, energiaveszteséget jelent. A tantra tanításai szerint pedig az energiáinkat meg kell őriznünk és fel kell emelnünk ahhoz, hogy minél magasabb energetikai és tudatállapotokat érhessünk el. Éppen ezért a Tantra Templomban a masszázs során nemcsak hogy nem cél az ejakuláció, de masszőrökként kifejezetten figyelünk arra, hogy az erotikus energiák gerjesztését ne a nemi szervre (lingamra) koncentráljuk, hanem megmutassuk, hogy az egész test lehet erogén. Az így felébresztett erotikus energiákat aztán magasabb szintekre lehet csatornázni, és azokon egy másfajta minőségű orgazmust lehet átélni.
Mindez azt jelenti, hogy a „hétköznapi”, „letöltődős”, magvesztéssel járó, intenzív, rövid lefolyású orgazmusélmény helyett például teljes elengedettséget, relaxációt, vagy éppen szívbeli nyitást, bizalmi légkört, harmóniát, tökéletes elégedettséget tapasztalhatsz meg, illetve tudati szinten az egyéni határok feloldódását, a tudat kitágulását, transzcendentális élményeket élhetsz át. Ez nem a hagyományos értelemben vett orgazmus, hanem egy egészen másfajta elégedettség- vagy extázis-élmény, amely az ejakulációtól függetlenül következik be.

Már máshol is voltam tantra masszázson, ahol kézi levezetés révén elélvezhettem (férfiak). Hogy lehetséges, hogy nálatok ez tiltott?

Az előző pontból ez világossá válik. Sok hely, amely tantrikusnak nevezi magát, valójában egyszerűen szexuális szolgáltatást nyújt. Mi a Tantra Templomban a tradicionális tantra tanításait követjük, amelyek egyértelművé teszik a magvesztés, az ejakuláció káros hatásait. Így minden férfit a magmegtartásra bátorítunk, ráadásul nemcsak a masszázs során, de otthon a szexuális együttlétek alkalmával is.
A magmegtartás vagy más néven szexuális kontinencia, brahmacharya, nemcsak a tantra, de a taoizmus egyik alapvető elve. Amennyiben bővebb információt szeretnél megtudni erről a témáról, kérjünk olvasd el a tantráról szóló menüpontunkat, illetve nyugodtan kérdezz minket, masszőröket; kérdéseidre szívesen adunk választ telefonon és személyesen egyaránt (például a masszázs előtt és után is van alkalom arra, hogy átbeszéljük ezt a témát). Amennyiben mélyebb/átfogóbb betekintést szeretnél kapni a magmegtartás, illetve az energia megőrzésének és felemelésének rejtelmeibe, szeretettel ajánljuk figyelmedbe a taoista mester, Mantak Chia, Taoista szerelmi titkok című könyvét.

Van-e lingam masszázs nálatok?

Nincsen. A lingam ( a férfi nemi szerv, a pénisz) masszírozása a Tantra Templomban nem része a férfiaknak nyújtott tantrikus masszázsnak. Ahogy az előző pontok során is kihangsúlyoztuk, a férfiak esetében az erotikus átélés elsősorban a nemi szervek környékére összpontosul. Mi a masszázsban arra törekszünk, hogy megmutassuk, hogy az egész tested erogén zóna, hogy az erotikus élményt az egész lényedre kiterjesszük. Ezért az „alap” tantrikus masszázsban nem is érintjük a lingamot, hiszen az rögtön újra oda fókuszálná a figyelmedet és így az energiáidat.
Idővel, ha már biztonságosan tudod kontrollálni az erotikus energiákat, részesülhetsz lingam masszázsban is. Ebben plusz segítséget jelenthet a beavatások (szemináriumok) sora, amely bemutatja, közelebb hozza a tantra elméletének és gyakorlatának fő alapelveit is.

Van-e jóni masszázs (yoni masszázs) nálatok?

Igen. A jóni (a női nemi szerv) külső és belső érintése szerves részét képezi a nőknek nyújtott tantrikus masszázsnak. A jóni masszázs alapja, hogy a nőkben kialakuló blokkok, gátlások, fájdalmak a hüvelyben fizikailag is érzékelhető feszültségként raktározódnak el, és ezen feszültségek oldása hatékonyan elősegíti a gyógyulási folyamatot, hogy szabadabban megélhesd nőiességedet, érzékiségedet.
Természetesen ha nőként nem szeretnéd, hogy a masszőr jóni masszázst végezzen, akkor azt nyugodtan jelezheted. Van, akinél egy ilyen mélységű intim megnyílás egy hosszan tartó terápiás jellegű folyamat betetőződése. Mások a legelső masszázs során képesek teljesen megnyílni és átadni magukat a megtapasztalások teljes skálájának. Személyiségünk, az életünkben zajló aktuális történéseink, sőt a masszázs során adott pillanatban megélt állapotok is alapvetően befolyásolhatják hangulatunkat, nyitottságunkat. Amennyiben úgy döntesz, hogy nem kérsz jóni masszázst, ez esetben a masszőr egyszerűen hosszabban masszírozza, kényezteti tested többi pontjait.

Mikor kell eldöntenem, hogy szeretnék-e jóni masszázst?

Ráérsz a masszázs során. Fölösleges előre elhatároznod, hogy szeretnél-e jóni masszázst kérni vagy nem, mert a masszázs során úgyis érezni fogod, hogy „integrált-e”, hogy a jónid szeretné-e, ha megérintenék.
Sok női vendégünkkel megtörtént már, hogy a masszázs előtt elképzelhetetlennek tartotta, hogy a masszőrnek, egy idegennek, hagyja, hogy megérintse a jóniját, mégis az adott helyzetben, a masszázs ez természetesnek tűnt, sőt, a teste vágyta ezt az intim érintést. A tantrikus masszázsban egy olyan szeretetteljes és bizalmi légkör, lelki megnyílás alakulhat ki, amely egy csapással felülírja a társadalmi konvenciókat és elsöpri a két ember közötti látszólagos távolságot. Ugyanakkor tudatában vagyunk annak, hogy ez a megnyílás és összekapcsolódás ott és arra a pillanatra vonatkozik és nem is a mi személyünknek szól; ezért biztos lehetsz benne, hogy szeretettel, tisztelettel viszonyulunk Hozzád, hálával kezeljük a bizalmadat és nem élünk vissza vele.

Választhatok masszőrt?

Igen – de mégsem ajánljuk, hogy így tegyél. Ugyan közzétettünk magunkról néhány fotót, és igaz, hogy egy kép többet mond ezer szónál, mégis az érintésen keresztül a kommunikációnak egy sokkal mélyebb rétege érhető el. Amit ezzel mondani szeretnénk, az az, hogy ha a feltöltött képek alapján döntöd el, hogy melyik masszőrt szeretnéd, az általában az egó választása, amely elméleti szinten, felállított kritériumok alapján hoz döntést, ezáltal elfedi a valódi megérzést és korlátozza a megtapasztalást. Ezért az javasoljuk, hogy hagyd, hogy egy tetszőleges masszőrhöz kerüljél. Mindemellett természetesen ha ragaszkodsz egy adott masszőrhöz, kérünk, egyszerűen jelezd, és akkor ennek megfelelően egyeztetünk időpontot.
Ha férfi vagy, biztos lehetsz benne, hogy női masszőr fog masszírozni. Ha nő vagy, választhatsz, hogy férfi vagy női masszőrt preferálsz.
Amennyiben a masszázzsal speciális célod van vagy valamilyen kihívással küzdesz, amellyel a masszázs során kifejezetten foglalkozni szeretnél, akkor kérünk, hogy azt már az időpontegyeztetésnél jelezd, így mi jobban rá tudunk érezni arra, hogy kinél, melyik masszőrünknél keressünk időpontot számodra.

Milyen gyakran érdemes masszázsra jönnöm?
Erre a kérdésre nem tudunk általános választ adni, hiszen túlzottan befolyásolják az egyéni faktorok, motivációk. Ugyanúgy helye van annak, hogy egyszerűen egy alkalommal megajándékozd magad a tantrikus masszázs élményével, mint annak, hogy adott célt tűzz ki és rendszeresen, mintegy terápia-szerűen járj masszázsra. Ez utóbbi esetben a masszőröddel tudsz egyeztetni, hogy milyen gyakoriság a leginkább megfelelőbb számodra.
Hogyan jelentkezhetek be és foglalhatok időpontot?
Emailen az info@tantra-templom.hu, telefonon pedig a +36 30 974 0208 számon érhetsz el bennünket. Bármilyen kérdésed van, ugyanezeken az elérhetőségeken szeretettel állunk rendelkezésedre.
Hogyan készüljek fel a masszázsra? Mit kell hozni?

A masszázs semmilyen speciális előkészületet nem igényel a részedről. Mindazonáltal azt javasoljuk, hogy olyankor gyere, amikor nem vagy nagyon fáradt vagy álmos, illetve az is segít, ha nem túl teli hassal érkezel. Javasoljuk, hogy a masszázs után közvetlenül ne tervezz semmilyen sürgős, illetve nagy koncentrálást vagy erőkifejtést igénylő programot, hanem adj időt megadnak, hogy az átélteket feldolgozhasd.
Nem szükséges magaddal semmit sem hozni: a masszázs előtt lehetőséged van tusolásra, tusfürdőt, törölközőt biztosítunk számodra (hajgumit, hajcsatot szintén).

A masszázs során viselek alsóneműt? És a masszőröm?

Mivel a tantrikus masszázs során célunk, hogy segítsünk Neked az érzékiség, az erotikus energiák felébresztésében, amely közvetlen érintésen keresztül tud a legkönnyebben megvalósulni, ezért ez egy ruha nélküli masszázsforma, vendégeink tehát általában teljesen meztelenek. Természetesen ha nem szeretnél teljesen levetkőzni, akkor az alsóneműdet magadon hagyhatod.
Mi, masszőrök, minden esetben alsóneműt (bugyit/alsónadrágot) viselünk.

Hol parkolhatok?
Külön parkolóval nem rendelkezünk, a környező utcákban tudsz parkolni. Ne felejtsd el, hogy mivel belvárosról van szó, a parkolás a fizetős.