A tantrikus masszázs

Bár évtizedekkel ezelőtt lezajlott az úgynevezett szexuális forradalom, a szexualitáshoz a mai napig rengeteg félelem, gátlás, előítélet, és az ezek mögött meghúzódó tudatlanság kötődik a társadalomban. Nem tudjuk, hogyan élhető meg és használható a szexuális, erotikus energia annak tiszta formájában – nem tudjuk, mert nem is tanultuk. Paradox módon az iskolákban a test fizikai edzését, a zenei képességek fejlesztését, elménk pallérozását is tanítják, és hosszasan képezik a zenészeket, művészeket, tudósokat arra, hogy szakmájuk, hivatásuk mesterei legyenek.
Ellenben az oktatásnak nem része a szexuális nevelés, illetve az csupán a szexualitás biológiai, anatómiai aspektusaira korlátozódik és a szexuális energia helyes, boldogító felhasználását egyáltalán nem érinti. Holott életünket alapjaiban hatja át a vágy, a szexuális energia, döntő módon befolyásolja kapcsolataink minőségét és jól-létünket.
Éppen ezért nagyon nagy szükség lenne arra, hogy mindannyian képezzük, műveljük magunkat ezen a területen, hogy megtanuljunk helyesen bánni erotikus potenciálunkkal.

Az erotika felemelő, kiteljesítő gyakorlásának megvan a maga tudománya és művészete, amely több ezer év tapasztalatán alapul és legátfogóbban a tantra foglalja össze.
Bár a tantra tanításai korántsem csak a szexualitásra korlátozódnak, hanem az élet és önkiteljesedés sokkal szélesebb spektrumát fedik le, mégis, nincs másik irányzat, amely ennyire mélyrehatóan és széleskörűen tanulmányozná a nemiség, az érzékiség,  a polaritás és az erotika témáját.
Ráadásul a tantra nemcsak elméleti szinten foglalkozik ezzel a kérdéskörrel, hanem gyakorlati útmutatást kínál, hogy hogyan fejleszthetjük lényünk érzéki, erotikus aspektusait.

A tantra masszázs vagy tantrikus masszázs a tantra gyakorlati eszköztárának egyik eleme. 

Ez a lényünk mélyére hatoló, érzéki masszázs fokozatosan tisztítja a szervezetünket behálózó energiacsatornákat, amelyeket meridiánoknak hívnak, ily módon váltja ki a mély relaxáció és ellazulás állapotát. Emellett felébreszti a szunnyadó erotikus energiákat, amelyek ott rejtőznek lényünk egészében, és egy a tantrában valóban jártas masszőr közreműködésével segít megismerni, valamint átalakítani azokat.

Az úgynevezett transzmutációs és szublimációs folyamatok révén az egész lényed friss, harmóniát hozó, örömteli, extatikus energiákkal töltődik fel, ezáltal belső békét, boldogságot, kiteljesedést tapasztalhatsz meg.

A masszázs képes feloldani a szexuális és érzelmi blokkokat, elakadásokat, aktiválni tudja az ellaposodott erotikus energiákat, az intenzitásukat vesztett érzelmeket, valamint segít helyreállítani a lecsökkent önbizalmat, segít hozzáférni a mindannyiunkban ott lakozó emelkedett, kiteljesedett énünkhöz, hogy olyanná válhassunk, amilyenek, a szívünk mélyén tudjuk, hogy valójában vagyunk.

A tantrikus masszázs segít abban, hogy megismerjük testünk, energiáink működését az intimitás, a gyönyör átélésének pillanataiban, hogy kibontakoztassuk azokat, és megtanuljuk őket a saját belső fejlődésünk szolgálatába állítani. Azáltal pedig, hogy mi magunk átalakulunk, fejlődünk, tud hozzájárulni ahhoz, hogy kapcsolatainkat is tudatosabban, harmonikusabban, egy magasabb szinten műveljük és éljük meg.

A masszázs pontos menetéről bővebben ITT olvashatsz.

Tapasztald meg a tantrikus masszázs egyedülálló, csodálatos élményét!